GEVELWERKEN

GEVELREINIGING

Wat zijn de mogelijkheden om uw gevel te reinigen?
Om uw gevel te reinigen, zijn er verschillende zaken nodig, afhankelijk van de toestand van uw gevel. Bij gevels uit baksteen of natuursteen, bestaat onze aanpak eerst uit een reiniging. Erna gaan we de gevel gedeeltelijk of volledig hervoegen en herstellen. Nadien wordt ook een hydrofugelaag aangebracht, deze is vuil- en waterafstotend.

REINIGEN GEVEL

Eerst gebeurt er een reiniging, die kan bestaan uit turboreiniging of zandstralen, of een chemische reiniging.

Bij zandstralen gaan we eerst alles afplakken wat niet mag bestraald worden: ramen, deuren... Vervolgens wordt water, met zand gemengd, onder hoge druk op de muren gespoten. Hierdoor komen de vuile deeltjes los. Om te kunnen zandstralen, heb je wel een gevel nodig in goede staat, of bestaande uit harde steensoorten. Voor meer delicate gevels, werken we met een techniek genaamd 'nevelstralen': het principe is het zelfde, maar de druk waaronder er gereinigd wordt is veel minder hoog, waardoor er minder kans op beschadiging kan optreden.

Chemisch reinigen van een gevel, betekent, het gebruiken van afbreekbare reinigingsmiddelen om de oppervlakte te behandelen. We maken eerst een analyse, en kijken welke producten kunnen gebruikt worden. Elke ondergrond heeft immers producten die meer of minder aangewezen zijn. Wij maken enkel gebruik van reinigingsmiddelen die milieuvriendelijk zijn. De behandeling zelf is effectief en efficient. Vraag zeker ons advies, want niet elke ondergrond is geschikt.

HERSTELLEN GEVEL

We bekijken of er herstellingen nodig zijn om de gevel in oorspronkelijke staat te herstellen: voegwerken gaan we herstellen of we gaan de gevel volledig hervoegen, natuurstenen herstellen we waar nodig. Betonrot wordt waar nodig aangepakt.

BESCHERMEN GEVEL

Hydrofuge van een gevel betekent eigenlijk het aanbrengen van een beschermlaag op uw gevel onder hoge druk. Deze laag zal dan uw gevel en het voeg- en metselwerk beschermen tegen vocht en andere indringers. Belangrijk is dat de ondergrond eerst zuiver gemaakt wordt, een reiniging eerst is noodzakelijk. Hydrofuge is mogelijk op heel wat gevels met verschillende ondergronden. Bovendien kunnen wij ook zorgen voor het hydrofugeren van gereinigde gevels voor een optimaal resultaat.

Andere mogelijkheden: isoleren, kaleien, bezetten of kwartsen van uw gevel.

Bij het isoleren van buitenmuren, gaan we er voor zorgen dat het warmteverlies van deze muur vermindert. We plaatsen isolatiemateriaal op de muren en bezetten deze. De bezetting kan ook geschilderd worden.

Kaleien is het aanbrengen van kalei met blokborstels op een muur. Het geeft een muur een rustiek uitzicht, en wordt vooral 'op den buiten' toegepast.

Kwartsen van een muur is het schilderen met structuurverf. Het geeft een kalei-achtig effect, maar beschermt beter. Dit kan bv ook op oudere verflagen toegepast worden.

Bezetten van een muur is het aanbrengen van pleister om de muur te beschermen. Zemco kan u ook helpen met het herstellen en schilderen van bestaande bezettingen.

UW PARTNER VOOR DE RENOVATIE VAN HERENHUIZEN

Wij zijn gespecialiseerd in de renovatie van oude herenhuizen, zoals het herstellen van moluren in oorspronkelijke staat. Kwaliteit, duurzaamheid, service, en het gebruik van hoogwaardig materiaal staan bij ons bovenaan het lijstje. We gebruiken een glad vliessysteem om zo de duurzaamheid te garanderen en geven 10 jaar garantie op buitenschilderwerken.

Bovendien leveren wij ook advies en een vrijblijvende offerte op maat van de klant.

Neem contact op: bel ons even op 03/218 71 00 of 0479/94 00 44 of vul ons contactformulier in. Dan komen we ter plaatse voor een analyse en vrijblijvende offerte. Bekijk zeker onze referenties.

Heeft u nood aan meer dan enkel schilderen? Bekijk ook onze oplossingen op vlak van gevelrenovatie en binnenschilderwerken.